Menu

Akupainantamatto

Akupainantamatto

ekologinen piikimattoPiikkimatto/akupainantamatto/fakiirimatto
- rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Piikkimatto on erittäin toimiva apuväline kohti hyvää oloa.

 • Jos Sinulla on piikkimatto; lue tästä ohjeita sen käytöstä uusia niksejä. Mikäli mattosi on komerossa- kaiva se esiin ja innostu uudelleen: akupainantamatolla saat kehollesi paljon hyviä vaikutuksia lyhyellä harjoituksella.
  HARJOITTELUN JÄLKEEN MUISTA JUODA PALJON VETTÄ, jotta hoidon seurauksena liikkeelle lähteneet kuonat pääsevät pois kehostasi lopullisesti. Ja näin vältyt päänsäryiltä.

 • Jos Sinulla ei vielä ole mattoa; valitse omasi huolella:Tarjolla olevissa piikkimatoissa on suuria laatueroja käytetyissä materiaaleissa ja valmistustavoissa. Tutustu huolella tuotteeseen valitessasi sitä, ettei tule pettymyksiä.
  Olemme iloisia, että voimme tarjota nyt Sinulle uutta ekologista akupainantamattoa. Mihin valintaan ikinä päädytkin, huomioi piikkien muovin laatu (koska ne painuvat syvälle ihoosi) sekä terävyys. Mattoja saatavilla ns. light versioita tai tehokkaampia. Pranamat eco-matto kuuluu tehokkaimpiin mattoihin.

Pranamat ECO
ekologinen piikimattorakenne

 • kangas ekologista luomupellavaa, joka on saanut värinsä myrkyttömistä kasviväreistä
 • pehmuste hengittävää ja pölyämätöntä kookoskuitua – sopii myös allergisille
 • pehmusteen ja pellavan välissä luomupuuvillainen välipussi
 • kaikki kerrokset irrotettavissa ja pestävissä
 • lootuksenkukkapiikit myrkytöntä ekomuovia, kuumakiinnitetty kankaaseen – ei liimaa! harmonisia väriyhdistelmiä

TULE TUTUSTUMAAN VÄREIHIN LIIKKEESSÄ TAI TILAA rentoutusCD:n kanssa VERKKOKAUPASTAMME. Pranamat ecopiikkimatto, pranamat eco piikkityyny tai molemmat yhdessä.

Yleiskuvaus Pranamatista

Pranamat erinomainen itsehoito- ja rentoutumisväline.

Se on uuden sukupolven järjestelmä energiavirtasi tasapainottamiseen ja siinä kiteytyy monien hoitoperinteiden ydin kaikkialta maailmasta. Se nostaa immuunijärjestelmäsi uudelle tasolle.

Pranamatin toiminnan tavoitteena on palauttaa kehon toimintojen menetetty tasapaino ja kehon sopusointu ympäristön kanssa akupainannan menetelmin – mekaanisella vuorovaikutuksella ihmiskehon energiavirtaan vaikuttavien pisteiden kanssa.
Pranamatista nauttivat ja sitä käyttävät terveet ihmiset kehon energiatason nostamiseen ja piilevien voimavarojen vapauttamiseen, joogaajat ja urheilijat sopeuttamaan kehoa kovaan fyysiseen rasitukseen. Immuniteetin puutteesta kärsivät ihmiset voivat Pranamatilla tehostaa immuniteettiaan ja ehkäistä sairauksia ennalta. Fyysisen toiminnan vähyyttä voi myös kompensoida Pranamatilla.
Pranamat sopii kaikenikäisille ja se on erittäin monikäyttöinen.

Akupainantamaton käyttöohjeet

Mihin maton käyttö perustuu:

Akupainantamatto stimuloi kehon akupisteitä pyörteen tavoin. Chi-elämänvoiman energia lisääntyy piikkien välillä, joka parantaa ja tasapainottaa energiaa, toimittaen energiavarantoja elimistön heikompiin osiin.

Kun asetut ensimmäisen kerran piikkimatolle, voivat sen piikit tuntua hieman epämukavilta, mutta hetken kuluttua tunne vaihtuu parantavan lämmön tunteeksi. Verenkierto lisääntyy ja lihasten jännitteet laukeavat. Tämä kertoo siitä, että kehon hormonit; endorfiini ja oxytosiini, alkavat vapautua ja levitä elimistöön. Endorfiinit ovat elimistön "tuntuu hyvältä hormoneja", luonnollisia kivun poistajia, joita vapautuu tavallisesti urheilusuorituksen, liikunnan, seksin ja hieronnan aikana. Endorfiinit saavat aikaan hyvänolon tunteen ja poistavat kipua.Oxytosiinihormonit saavat aikaan syvän rentouden tunteen ja auttavat henkilöä nukahtamaan helposti ja nukkumaan paremmin kuin aiemmin. Akupunktiopisteet ja hermot selkärangan molemmin puolin stimuloituvat, mikä auttaa henkilöä rentoutumaan tavanomaista täydellisemmin.

Miten mattoa käytetään?

Aseta piikkimattosi paksuhkolle matolle, vuoteelle tai lattialla olevalle patjalle. On hyvä käyttää tyynyä tai käärölle rullattua kylpypyyhettä apuna, jotta niskan tuki saadaan oikeaan asentoon.

Asetu mukavasti piikkimatolle niin, että iho on piikkejä vasten. Rentoudu ja hengitä syvään ja rauhallisesti. Piikkimaton käytön alkuaikana voit laittaa ohuen kankaan piikkien ja ihon väliin. Kun totut maton käyttöön, et tarvitse enää kangasta. Hoitoaika voi olla aluksi 10 - 15 minuuttia mutta voit asteittain pidentää sitä 20 - 40 minuuttiin. Pitemmätkään hoitoajat eivät ole vaarallisia eikä haittaa vaikka rentoutuessasi nukahtaisit matolle. Idea ei kuitenkaan ole nukkua piikkimaton päällä koko yötä.
Sivun alaosassa vielä lisävinkkejä maton paikalliseen käyttöön...

Kuinka usein ja mihin vaivaan mattoa käytetään?

Käytä piikkimattoa aina kun sinulla on siihen tilaisuus - mieluiten päivittäin. Rentoutuminen ja rauhoittuminen tai rauhallinen puuhailu/oleskelu on suositeltavaa aina piikkimaton käytön jälkeen. Näin siksi, että hoito vapauttaa elimistössä valtavan määrän energiaa, ja on hyvä antaa elimistön nauttia ja hyödyntää tämä vapaa energia.

Piikkimatto sopii kuntoutumisen aikana ja se toimii hyvin myös fyysisen harjoittelun jälkeen koska se kiihdyttää tehokkaasti verenkiertoa ja edistää näin rasituksesta palautumista. Maton käyttö auttaa myös harjoittelun aiheuttamaan lihaskipuun.

Työelämässä, esim. lyhyillä työskentelytauoilla tai matkatauoilla, piikkimatto antaa uutta energiaa ja "lataa akkuja" seuraavaa työrupeamaa tai ajomatkaa varten.

Piikkimaton päivittäinen käyttö on suositeltavaa optimaalisen hyödyn saavuttamiseksi. Samaan tapaan kuin kaikessa muussakin harjoittelussa, parhaisiin tuloksiin pääsee säännöllisellä harjoittelulla. Piikkimaton käytöllä saavutat stressittömän olotilan ja olemuksen. Kehon ja mielen jännitteet ja stressi katoavat, jokapäiväinen elämä helpottuu ja arkipäiväkin maistuu elämisen arvoiselta. Piikkimattoterapia vapauttaa veressä ainesosia, jotka saavat meidät tuntemaan itsemme onnellisemmiksi, rennommiksi ja energisemmiksi. Maton säännöllinen käyttö nostaa pysyvästi onnellisuushormoneiden määrää elimistössäsi.

Käyttörajoituksia

Mattoa ei suositella ihmisille, joilla on todettu verenhyytymishäiriö tai jotka käyttävät verenohennuslääkkeitä. Myöskään vakavista sydäntaudeista kärsiville tai raskaana oleville sitä ei suositella.

Hoidon jälkeen huomioitavaa

Muista nauttia paljon vettä hoidon jälkeen. Hoito saa kuonat liikkelle tehokkaasti, ja jollet juo tarpeeksi, ja näin saa poistettua kuona-aineita elimistöstäsi,saatat tuntea päänsärkyä.

Piikkimattoterapia – paikallisia hoitovaihtoehtoja

ekologinen piikimatto4Mattoa voidaan käyttää periaatteessa koko kehomme alueella. Selkärangasta säteittäin ja vyöhykkeittäin lähtevät hermoradat ulottuvat kaikkialle kehoomme. Tämä merkitsee sitä, että selän käsittely vaikuttaa kaikkialle elimistöömme - vartalon jokaiseen osaan. Tämän lisäksi piikkimatolla voidaan käsitellä myös paikallisesti eri kehon alueita ja saada hyvä suora vaikutus seuraavien alueiden ongelmiin:

Niska: Laita tyyny maton alle siten, että se muotoutuu niskan mallin mukaan. Piikkimaton tulee ylettyä koko matkan, alaselästä ihan kallonpohjaan saakka. Tämä hoito on erityisen hyvä niska-hartiaseudun jännitteille. Trapetzius = epäkäslihas kulkee hartioistaniskaan ja rentoutuu tällä hoidolla. Hoito on hyvä myös päänsärkyyn, huimaukseen ja sekavaanoloon, jotka aiheutuvat turhan paljosta ajateltavasta ja stressistä.

Leukalinjat: Hoito vähentää stressiä ja jännitteitä leuan alueella, vähentää hampaiden puremista ja narskuttelua. Antaa uusia voimia koko kasvojen alueelle. Kasvoja hoidettaessa voidaan ihon ja maton välissä pitää ohutta puuvillakangasta, sillä kasvojen iho on erityisen herkkä.

Vatsa: Lisää hapensaantia ja vähentää stressiä. Vatsan piikkimattokäsittely on voimakas hoito

Istumalihakset: Iskiaksen, ristiselän tai alaraajojen ongelmia käsiteltäessä.

Juoksijan polvi: Hoidossa käsitellään tractus-jännettä ja sen aiheuttamia kipuja reiden ulkolaidalla.

Jalkaterät: Rentoutumisvyöhykkeet vaikuttavat koko vartaloon. Lisää vakautta – laukaisee jännitteitä lantiolla ja luukalvoissa. Tekee hyvää juoksuharjoituksen ja lenkin jälkeen.

Piikkimatto – matkalla mukana

Ota piikkimatto mukaan matkallesi. Voit irrottaa pehmikkeen piikkimatosta ja ottaa mukkaan vain piikkiosan - jos haluat säästää tilaa. Kun käytät mattoa vuoteella tai muulla pehmeällä alustalla, et tarvitse muuta pehmustetta. Huolehdi kuitenkin aina siitä, että matto muotoutuu siten, että se peittää koko hoidettavan alueen tasaisesti.

Piikkimaton puhdistus ja pesu

Puhdista irtoroskat nyppimällä. Pese käsin haaleassa vedessä. Älä pese koneessa äläkä kuivata kuivausrummussa vaan kuivata narulla tai pyyhepedillä. Näin mattosi pysyy hyvässä kunnossa ja palvelee sinua pitkään.

NAUTINNOLLISIA HETKIÄ PIIKKIMATON KANSSA- auta energiaa virtaamaan vapaasti kehossasi!

Tilaa oma Pranamat- matto tai/ja tyyny verkkokaupastamme.