Menu

Avut maksaläiskiin

Ihon väriin ja sen tasaisuuteen vaikuttaa aina koko kehon tila, sisäiset tekijät sekä ulkoiset olosuhteet yhtähyvin kuin oma mielemmekin. Sinä olet kaunis! - aina.
Tässä muutamia vinkkejä avuksesi ja asioita, joihin Sinun kannattaa kiinnittää huomiotasi, jos haluat tasoittaa ihosi väriä.

Hoidot

E-style valoimpulssi/radiofrekvenssi/infrapuna hoito   -   hajoittaa epätasaisia pigmenttiä iholla
Mikroneulaus  -  tasoittaa ihon väriä  ihon pinnalla
Kuorinta ja timanttihionta- hoito - tasoittaa ihon väriä ja pintaa.

Muuta huomioitavaa:

Ihon suojaus auringolta - ja kaikelta uv-valolta ympäri vuoden  -  Uv-säteet aiheuttavat iholle ulkoisista tekijöistä eniten. Uv säteiden vaikutuksesta syntyneet vapaat happiradikaalit vanhentavat ihoa ennenaikaisesti ja tuovat esille epätasaiset pigmenttikohdat.
Pigmentti-iholla aina tehtävä valinta; haluaako olla auringossa vai olla ilman näkyviä pigmenttimuutoksia. Koska syyt pigmenttiin ovat usein hormonaaliset ja niitä emme voi hoidoillamme muuttaa.
Jane Iredale- luonnolliset mineraalimeikit, aurinkotuotteemme

C-vitamiini -   Iholle ja keholle tärkeä vitamiini. Tärkeä tarvitaan, kun iho tuottaa uutta kollageenia- ja elastiinia. Huomioi, että esim. sairaudet, stressi jne. ”käyttävät” akuutisti suuren osan c-vitamiinistasi antioksidanttina, jotta näistä tiloista syntyvät vapaat radikaalit eivät aiheuta vaurioita/muutoksia= vanhenemista, värimuutoksia ihossasi. Eli jos haluat, että ihosi uusiutuu ja voi hyvin syvältä, huolehdi C-vitamiinin saannistasi.
 Terveellinen ruokavalio ja tarvittaessa ravintolisät tukemaan sitä.

Antioksidantit-  estävät vapaita happiradikaaleja vanhentamasta ihoasi ennenaikaisesti. Terveellinen ruokavalio ja elämäntavat. Ja lisäksi ns. superruoka ravintolisät.

Stressinpoisto – tarvitaan, jotta kehosi voi levätä eikä käy ylikierroksilla. Pieni määrä stressiä tietysti pitää liikkeelläkin, mutta jos ihosi on stressitilassa; tästä aiheutuneet vapaat happiradikaalit ”vanhentavat” Sinua turhaan.
Rentoutuskellunta, kasvohoidot, vartalohoidot, suklaaunelmahoidot

Riittävä uni -   antaa ihollekin elinvoimaa, koska silloin se levätä stressiltä ja muilta hyökkäyksiltä.
Rentoutuskellunta – 1h kellunta vastaa keholle 6h yöunta

Kehon kuonien ja vierasaineiden puhdistus – auttaa ihoa voimaan paremmin. Iho- ihmisen suurin erityselin, joutuu koville myös sisäisten kuonien ja vierasaineiden puhdistuskanavana. Kun kehosi puhdistuu, voi ihosikin luonnollisesti paremmin.
Life detox- kehonpuhdistus, Infrapunasauna, Infrapunapussi-hoito

Tähän kerätty apuja kyseiseen ihontilaan yleisesti. Olemme kuitenkin kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Tullessasi hoitoon; täytä aina esitietosi huolellisesti; jota osaamme rakentaa juuri Sinulle sopivan, tuloksia tehokkaasti tuovan hoito-ohjelman.

 ARTIKKELI PIGMENTTIMUUTOKSISTA

Kaikessa ihonhoidossa on tärkeää, että ensin kartoitetaan sen lisäksi, että mitä ihossa on, myös miksi. Sen jälkeen poistetaan tilanteen ulkoiset ja sisäiset aiheuttajat, tai ainakin vähennetään niitä mahdollisuuksien mukaan ja aletaan hoitaa itse oireita eli tässä tapauksessa pigmenttiläiskiä.

Mikä on pigmenttimuutos?

Ihossa olevien melaniinisolujen tarkoitus on imeä itseensä uv-säteilyä ja suojata näin alla olevaa ihosolukkoa. Se on ihon oma suojamekanismi UV-säteilyä vastaan. Ns. normaalissa tilanteessa tästä syntyy rusketus. Pigmenttiläiskä on näiden pigmenttiä muodostavien solujen ”paniikkireaktio”, kun ne yrittävät suojata allaan olevia soluja UV-säteilyltä. Ihon pinta ei olekaan enää tasainen vaan kyseinen alue erottuu muusta ihosta tummempana läiskänä.

Miksi pigmenttiläiskiä sitten syntyy?

sisäiset syyt
•         hormonaaliset muutokset: hormonitoimintaan vaikuttavat sairaudet, vaihdevuodet, raskaus, e-pillerit tai muut hormonivalmisteet
(Nuorillakin e-pillereiden käyttäjillä usein ylähuulen alueella pigmenttimuutoksia. )

ulkoiset syyt

  • liiallinen ja/tai suojaamaton auringonotto
  • iholla käytetyt tuotteet
  • alkoholipitoiset kasvohoitotuotteet
  • parfyymit (myös tuotteissa olevat hajusteet)

herkistävät tuotteelle ”altistuneen” alueen auringon valolle ja iho pigmentoituu kyseiseltä alueelta. Esim. kaulalle suihkautettu hajuvesi kohta pigmentoituu helposti. Eli laita aina tuoksut alueille, jotka ovat piilossa valolta.

Miten voi poistaa pigmenttiläiskiä?

Sisäiseen hormonimaailmaan emme tietenkään kosmeettisin keinoin voi vaikuttaa, mutta ulkoisiin altistaviin tekijöihin todella paljon. Ja vaikka syynä pigmenttimuutoksiin olisikin hormonit, niin toki ulkoisesti voimme pigmenttiläiskiä huomattavasti vaalentaa ja poistaa, mutta täytyy siis muistaa, että sisäinen taipumus ei poistu oiretta = pigmenttiläiskää vaalentamalla.

Tärkein asia on auringolta ja kaikelta uv-säteilyltä suojaaminen, oli syy pigmenttimuutoksiin sitten sisäinen tai ulkoinen. Muista että aurinkosuojakertoimen sisältävää voidetta käytetään ympärivuoden joka päivä, koska UV-säteilyä tulee kaikesta valolähteestä. Puhuisinkin aina UV- suojasta mielummin kuin aurinkosuojasta, näin nimitys ei kaamosaikaisessa Suomessa johda Sinua harhaan.
Päivittäin kasvoillasi käyttämässäsi suojavoiteessa tulee olla vähintään 15 suojakerroin. Tätä UV-suojan käyttämistä suosittelen kyllä kaikille, oli pigmenttiläiskiä tai ei, sillä UV-säteet ovat ihon ennenaikainen vanhentaja nro 1.
Kun olet eliminoinut suurimman pigmenttien aiheuttajan iholtasi UV- suojalla, niin keskity muihin tuotteisiisi. Ne eivät siis saa sisältää alkoholia eivätkä hajusteita.
Hoitolassa kartoitamme esitietolomakkeen avulla sisäisiä asioitasi sekä ihonhoidollisia tottumuksiasi, jotta voimme tehdä Sinulle parhaiten vaikuttavan hoitolahoidon. Ihon värieroa voi tasoittaaa tehokuorinnalla tai ihoon voi käyttää valoimpulssihoitoa hajottamaan kerääntyneitä pigmenttiläiskiä. Saadaksesi parhaat tulokset Sinun tulee käyttää kotihoitona läiskiä hajottavia ja vaalentavia tuotteita. Tuotteet hajottavat säännöllisellä käytöllä pigmentin pienempijakoiseksi, jotta se ihon uusiutumisen myötä pikkuhiljaa poistuu iholta. Siksi pigmenttituotteiden varsinainen teho ei koskaan näy muutamassa päivässä. Tuotteissa olevat valoheijastavat ainesosat tasoittavat sen sijaan tummaa ihonkohtaa heti. Kotikuorinta on myös oleellinen osa kirkastavaa kotihoitoasi, koska se auttaa ihoasi uusiutumaan nopeammin ja näin tuloksetkin näkyvät nopeammin sekä varmistut tehoaineittesi pääsystä syvälle ihoon melaniinisoluihin saakka.

Muista, että oireita ei kannata poistaa ellei keskity myös aiheuttajaan. Eli ehdottomasti uv-suoja ja vaalentavat tuotteet jatkuvaan käyttöön. Näin olet tyytyväinen tulokseen ja vuosien mittaan huomaat jatkuvan UV-suojan käytön kannattaneen muutenkin. Kaikissa asioissa ennaltaehkäisy on helpompaa kuin jo olevien ”ongelmien” korjaus. Pigmenttiläiskätilanteen kanssa painiskellessasi Sinun täytyy myös miettiä kesää ajatellen; haluatko olla ilman pigmenttiläiskiä vai ”ruskistaa” ihoasi auringossa suojaamatta. Toivon, että valitset turvallisen suhteen aurinkoon ja nautit siitä suojattuna, näin säästyt pigmenttiläiskien lisäksi myös ennenaikaiselta ikääntymiseltä sekä mahdollisilta ihomuutoksilta.