Menu

Alkemia kivet

Alkemia kivet

Jalokiviä on käytetty ihmisten tasapainottumiseen lähes jokaisessa korkeakulttuurissa niin henkisissä rituaaleissa kuin fyysisessä hoitotyössäkin. Samoin hallitsijat kautta aikain ovat jalokivikoristeisin kruunuin ja valtikoin pyrkineet valamaan itseensä viisautta, oikeudenmukaisuutta ja voimaa. Jalokiviä arvostettiin niiden parantavien ja harmonisoivien voimien sekä kauneutensa vuoksi. Nykyäänkin jalokiviä käytetään vahvistaman kehoa ja vapauttamaan piilevistä kielteisistä ajatuskuvioista. Kivien voimat perustuvat niiden erilaisiin värähtelyihin.

Aineellisessa rakenteessa jokaisella ilmenemismuodon tasolla, kuten jalokivillä, metalleilla, kasveilla, eläimillä ja ihmisillä, on oma ainutlaatuinen energiamallinsa ja luonnonlakinsa. Aine on olemassa kestävyytensä ansiosta, ilman sitä muodostuminen ei olisi mahdollista. Kovinta ainesta maapallolla ovat jalokivet, jotka ovat kosmisen värähtelyn tiivistymiä ja muotoutuneet kiteisessä järjestelmässä. Perusmuoto ja sen symboli on kuutio. Kaikki erilaiset kiteet rakentuvat tämän lain mukaan, löydät niistä joko kuutiorakenteen tai jonkin sen muunnelman: tetraedrin (nelitahokas), pentagondodekaedrin (viisikulmainen säännöllinen monitahokas), ikosaedrin (säännöllinen monitahokas) jne.

Alkemia3

Nykyaikaisilla termeillä puhumme "energioista" tai "värähtelyistä". Jokainen aine muodostuu energiasta hienojakoisimmalla tasollaan. Helpoimmin voimme mitata noita värähtelyjä ja niiden vaikutusta veden avulla. Ne vaikuttavat veteen, antavat sille voimaa. Kaikilla luonnonaineilla on oma ainutlaatuinen voimansa ja värähtelynsä, mitä on käytetty erilaisiin tarkoituksiin kautta historian. Voima ilmenee reaktiona vastaavaan kosmiseen värähtelyyn, jota eri planeetat lähettävät.

Voimme havaita, että kulta reagoi aurinkoon ja hopea värähtelee kuun taajuudella. Itse asiassa maapallo heijastaa tai kuvastaa täsmälleen kaiken, mitä löydämme maailmankaikkeudesta.

Alkemia2Hermes Trismegistos, kaikkien filosofisten, uskonnollisten ja henkisten periaatteiden isä, nimesi sen yhdeksi seitsemästä yleismaailmallisesta laistaan "Niin kuin on ylhäällä, niin on myös alhaalla.".

Jokaisessa kiteytyneessä rakenteessa havaitsemme värähtelyä, joka liittyy tiettyyn planeettaan. Tämän aineeseen vaikuttavan ja sitä muovaavan voiman tuloksena voimme luokitella jalokivet, kasvit ja metallit planeettojen mukaan ja ymmärtää niiden perustyyppejä ja viestejä.

Samalla tavoin voimme tarkastella ihmistä. Mikä tahansa kosminen voima ilmenee selvimmin ihmisen kehossa ja persoonallisuudessa, se määrittelee hänen tyyppinsä. Saman värähtelyn tunnistaminen planeetassa ja ihmisessä sekä jalokivissä, metalleissa ja kasveissa selventää sitä, mitkä näistä eri elementeistä ovat sopusoinnussa ja kuuluvat yhteen. Tämä määrittää niiden käyttöä tasapainottavana aineena, suojaamisessa ja hyvänolontuotteena..

Jo Hildegard von Bingen puhuu jalokivien "parantavasta voimasta" kirjassaan "Physica". Mahdolliset käyttöalueet ovat monenlaisia: sivele päälle, laita suuhun, lisää veteen tai viiniin ja monia muita reseptejä.
Kiviterapiaa voi harjoittaa lukemattomin eri tavoin joko yksin, ryhmässä tai hoitajan hoidettavana. Kivien voimaan voi tutustua hankkimalla kivikoristetita, pitämällä onnenkiveä, käyttämällä korkealaatuista jalokivikosmetiikkaa, pitämällä kivikoruja.

Tervetuloa tutustumaan kivien kiehtovaan maailmaan!

Kivikokoelma logo 700px

Aurinkokivi

Jakaa kosmista totuutta ja rakkautta; auttaa näkemään kauneuden kaikkialla ja jokaisessa hetkessä.

Aurinkokivi kuvastaa ihmisen sisäistä aurinkoa eli sitä valoa, jota hän säteilee ympäristöönsä. Aurinkokivi opastaa energiallaan elämään tässä hetkessä. Kivi saa ihmisen ymmärtämään, että hänellä on rajattomat henkisen kasvun mahdollisuudet.

Aurinkokivi auttaa itsetunnon kehittymisessä ja vahvistumisessa; opettaa ihmisen näkemään itsensä voimakkaana ja luottavaisena sekä lopulta säteilemään tätä iloa ulospäin. Kivi tahtoo vapauttaa ihmisen esteet ja vanhat totutut toimintamallit, jotka estävät häntä elämästä vapaammin omaa elämäänsä.

Aurinkokivi on erittäin hyvä masennuksenpoistaja, sillä se vapauttaa turhista stressistä ja huolista. Kivi toimii myös meditaatiokivenä, sillä se yhdistää maan ja auringon voiman toisiinsa.

Kiviterapiassa aurinkokivi kasvattaa valon voimaa, iloa ja luovuutta, se auttaa kielteisten siteiden irrottamisessa sekä kohottaa mielialaa. Fyysisellä tasolla aurinkokivi voimistaa kehon ja elimistön kykyä parantaa itse itsensä

Kuukivi

Auttaa näkemään asioita laajemmin ja suvaitsevaisemmin; kaikella on tarkoituksensa.

Lataa rohkeutta tehdä omia valintoja.

Kuukivi on uusien alkujen kivi. Sitä pidetään onnekkaan rakkauden kivenä.

Kuukivi avustaa tunteiden vapauttamisessa, mutta samalla vähentää ylireagointia. Kivi on rauhoittava.

Kuukiven feminiininen herkkyys, huolehtiva vaisto ja sympaattisuus auttaa tulemaan tietoiseksi omista ja läheisten tunteista. Kuunkivi auttaa kontaktin saamisessa kuun energioihin ja tietoisuuden kerroksiin. Kuukivi lisää vooimakkaasti intuitiota ja empatiaa; näin vahvistaen selvännäköisten kykyjen kehittymistä.

Fyysisellä tasolla kuukivi liitetään ruuansulatukseen - auttaa ravintoaineita imeytymään ja myrkkyjen poistumiseen kehosta. Vaikuttaa myös lisääntymisjärjestelmään - pms-vaivoihin, hedelmöittymiseen. Tukee kehoa raskauden ja synnytyksen aikana. Kuukivi vaikuttaa nesteiden virtaukseen kehossa - hiusten, ihon , silmien kuntoon.

Kuukiveä suositellaan naisille etenkin täyden kuun aikana; otsalla henkisten kokemusten saavuttamiseksi tai sydänchakran päällä tunteiden tasapainottamiseksi.

Vuorikristalli

Luo kirkkautta, puhtautta ja valoa, pitää yllä ja luovuttaa energiaa

Vuorik72dpiVuorikristalli on kivimaailman ehdoton yleisparantaja ja puhdistaja; se vahvistaa kaikkia voimia, joita ihmisessä tai paikassa on.

Vuorikristalli on ensimmäisiä kiviä henkiselle etsijälle - ja säilyttää voimansa ansiosta asemansa matkan aikana. Kivi puhdistaa, lataa ja virkistää.

Vuorikristalli kuuntelee, vastaanottaa, säilyttää ja vahvistaa sydämen toiveet sekä toimii puhtaana ja selkeänä kanavana maailmankaikkeuteen.

Vuorikristalli toimii puhdistajana, se virittäytyy ihmisen omalle värähtelytaajuudelle ja poistaa energiatukoksia kehosta. Kivi parantaa ja tasapainottaa kaikki chakrat sekä avaa kruunuchakraa. Vuorikristalli sekä lähettää että vastaanottaa energiaa. Vuoristokristallia voi käyttää kaikkien kivien kanssa, sillä se vahvistaa muiden kivien vaikutusta ja hoitavia ominaisuuksia.

Vuorikristalli selkeyttää ajatuksiamme ja opastaa meitä oman sisäisen viisautemme lähteelle.

Vuorikide toimii myös energeettisenä puhdistajana niin keholle kuin huonetiloissakin. Kivi auttaa selkävaivoissa ja luo vakautta tasapainohäiriöistä kärsivälle.

Safiiri

Puhdistaa ja uudistaa meiltä, tuottaa sisäistä iloa ja ymmärrystä

Safir72dpiSafiiri tunnetaan viisauden kivenä, se on yksi voimallisimmista otsachakran kivistä. Safiiri auttaa ihmistä keskittymään, hiljentymään ja olemaan yhtä sisäisen viisautensa kanssa.

Safiiri motivoi päämääriin pääsyä, vahvistaa uskollisuutta ja auttaa näkemään kärsivällisyyden arvon, silloinkin, kun muuten olisi jo luopumassa tavoitteesta. Kivi vahvistaa objektiivisuutta ja lisää kestokykyä itselle tärkeiden asioiden puolesta.

Safiiri kehittää sisäistä ja ulkoista näkemystä sekä unien muistamista. Jalokivi kohottaa myös myötätuntoa ja suvaitsevaisuutta muiden yksilöllisiä ominaisuuksia ja uskomuksia kohtaan.

Safiirilla voi puhdistaa vanhoja ajatusmalleja ja sitä kautta kirkastaa ajattelua.

Arkkienkeli Rafael liitetään safiiriin.

Smaragdi

Puhdistaa tunteita, aikaansaa selkeyttä, muuntaa ideoita ja unelmia

Smar72dpiSmaragdi on viisauden, lempeyden ja ystävyyden kivi. Se luovuttaa kärsivällisyyden, jalouden ja hienovaraisuuden energiaa.

Smaragdi puhdistaa kehoa ja ajatuksia huuhdottamalla energiavirtausta kehon läpi. Kivi valaa ihmiseen toivoa ja luottamusta. Se hoitaa sydäntä, ystävyyttä sekä herättelee nauttimaan elämästä.

Smaragdi kohottaa erottelukykyä, inspiroi syvään sisäiseen tietämiseen ja auttaa jokaista oman totuuden löytämisessä sekä rohkeassa ilmaisemisessa.

Perinteisesti smaragdin on kerrottu suojaavan velhojen ja noitien lumouksia sekä juonia vastaan. Smaragdilla on myös kyky ennustaa tulevaisuutta.

Smaragdi rauhoittaa tunteita, turvaa rakkauden ja takaa fyysisen, emotionaalisen sekä mentaalisen tasapainon. Tämä unelmia kannattava ja toteuttava jalokivi liitetään Merkuriukseen.

Fyysisellä tasolla smaragdi edesauttaa tarttuvista taudeista toipumista sekä helpottaa reumatismia ja sokeritautia.

Ruusukvartsi

Avaa, tukee kauneutta ja luovuutta

Ruusuk72dpiRuusukvartsi on mitä hellävaraisin ja taitavin sydämen lääkitsijä.

Ruusukvartsin herkkä vaaleanpunainen värähtely lähettää lempeää rakkautta ympärilleen. Näin se hoitaa ja eheyttää sisimmässämme olevaa rakkautta. Sen energia auttaa asioiden hyväksymisessä.

Ruusukvartsi on tunnettu kautta historian pyyteettömän rakkauden kivenä: ruusukvartsi yhdistetään fyysisellä tasolla sydämen parantaminen sekä surun ja pelon haihduttaminen. Ruusukvartsi auttaa avaamaan sydänchakraa, jotta olemme valmiimmat tasapainoisesti sekä ottamaan vastaan että antamaan rakkautta. Kivi sopiikin erityisen hyvin ihmiselle, joka etsii rakkautta ja hyväksyntää itsenä ulkopuolelta ja näin unohtaa, että tärkeintä on opetella rakastamaan ja hoivaamaan itseään. Ruusukvartsi opettaa meitä myös antamaan anteeksi ja helpottaa poistamaan syyllisyyden turhaa taakkaa.

Muinaisuskomusten mukaan ruusukvartsi auttaa vähentämään painoa ja ryppyjä sekä kasvattamaan itsevarmuutta. Ruusukvartsin energia auttaa palovammojen ja rakkuloiden parantumisessa sekä vaikuttaa suotuisasti verenkiertoon ja hermostoon.

Itsevarmuutta kasvattava luonnonkivi sopii mainiosti myös lapsille tukemaan tunteiden kehitystä ja kohottamaan myönteistä elämänasennetta.

Rubiini

Poistaa alakuloisuutta, vahvistaa sydäntä ja sielua, antaa rohkeutta ja tahdonvoimaa.

Rubin72dpiRubiini vahvistaa luottamusta omia kykyjä ja taitoja kohtaan. Kivi auttaa pelon poistamisessa; luoden voimaa ja rohkeutta. Rubiini auttaa toimimaan rakkaudellisesti sekä tekemään kauaskantoisen viisaita valintoja ja ratkaisuja.

Rubiini vahvistaa toivoa, uskoa ja oikeamielisyyttä sekä voimistaa kehoa ja mieltä. Kivi antaa voimaa ja vahvuutta muutoksiin: vahvistaa uskoa ja toivoa kaikkea myönteistä kohtaan

Rubiini vahvistaa sydämen viisautta ja luottamusta. Rubiini kohottaa henkistä tasapainoa ja parantaa verenkiertoa. Rubiini suojelee herkkää luonnetta.

Rubiini rohkaisee intohimoon elämää kohtaan.

Helmi

Kirkastaa, rentouttaa mieltä ja virkistää kosteustasapainoa

Helmi72dpiHelmi herkistää kyynelille niin ilossa kuin surussa ja tätä kautta poistaa tunteellisia epätasapainoja= eheyttää. Helmi auttaa näkemään oman itsensä oikeassa arvossa.

Helmi auttaa elämän muutoksiin sopeutumisessa ja tukee hedelmällisyyttä sekä kaiken uuden syntymistä.

Helmi tuo rauhaa ja auttaa yhdistymään maailmankaikkeuden äidilliseen viisauteen.

Granaatti

Rakentaa energiavarastoja, ohjaa minuutta ja häivyttää harhakuvia

Gran72dpiGranaatti lisää tahdonlujuutta ja elämänhalua. Granaatti vahvistaa yhteyttä Äiti Maahan ja perusturvallisuuteen. Kivi on maadoittava, tuo läsnäolevaksi kehoon – sielun ja henkemme arvokkaaseen asuinsijaan. Granaatti auttaa luomaan tervettä itsetuntoa - se hillitsee raivoa omaa itseään kohtaan. Granaatti suojelee painajaisilta.

Granaatti auttaa luottamaan omaan henkilökohtaiseen voimaan. Lähteenä omalle voimalle on syvä alitajuinen, primitiivinen lähde, josta myös intohimo pulppua. Granaatissa on aina hieman villiä energiaa. Granaatin aikaan saama mielikuvituksen rikastuminen sekä terveempi itsetunto johtaa rikkaaseen elämänseikkailuun.

Sisäänpäin kääntyneelle ihmiselle granaatin energia tuo apua sosiaalisissa tilanteissa. Kiven avulla pääsee irrottautumaan vanhoistakin traumoista – ja niiden tuomista omaa kasvua rajoittavista harhakuvista. Granaatti valjastaa kaiken pelottavan ja estävän kantajaansa palvelevaksi voimaksi.

Punainen granaatti antaa voimaa tunteisiin ja seksuaalisuuteen. Granaatti auttaa kantamaan omaa magnetismia ja vetovoimaa terveen ylpeästi.

Granaatti puhdistaa negatiivista chakraenergiaa, inspiroi rakkautta, stimuloi kundalinienergian kontrolloitua nousua. Granaatti vahvistaa selkärankaa sekä verta, sydäntä ja keuhkoja. Se auttaa vitamiinien ja mineraalien imeytymistä.

Sininen kalsedoni

Sininen kalsedoni lisää fyysistä energiaa. Se tasapainottaa kokonaisuutta: kehoa, tunteita, mieltä, sielua ja henkeä. Kivi auttaa näin hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Kalsedoni absorboi ja hajottaa negatiivisia energioita ja puhdistaa. Se kirkastaa näin ajattelua ja ilmaisua.

Kalsedoni hoitaa myös avoimia haavoja sekä auttaa mineraalien imeytymistä ja vähentää mineraalien kertymistä verisuoniin.

Kivettynyt puu

Kivettynyt puu vahvistaa yhteyttä luontoon ja maahan – ja myös aiempiin elämiin. Kivi auttaa poistamaan vähäisiä ärsytyksiä.

Kivettynyt puu on luonnollista maan energiaa, joka poistaa negatiivista energiaa; tuo ilon pintaan. Kivettynyt puu lataa ihmiseen pitkän iän viisautta ja auttaa ratkaisemaan ongelmia. Kivi auttaa pitämään asiat järjestyksessä - puun viisaudellaan myös tärkeysjärjestyksessä.