Menu

Alkemia chakrat

Alkemia chakrat

 

Ihminen on paljon suurempi kokonaisuus, kuin tämä fyysinen kaikille näkyvä persoona. Meissä on olemassa myös henkinen kokonaisuus. Meidän kehossamme on energiakeskuksia eli chakroja, joista jokainen edustaa jotakin tiettyä värähtelyä ja sitä kautta vaikuttaa meissä tiettyihin elimiin, elämänoppiläksyihin sekä tilanteisiin arjessamme.

Jokaisessa kiteytyneessä rakenteessa havaitsemme värähtelyä. Tämän aineeseen vaikuttavan ja sitä muovaavan voiman tuloksena voimme luokitella kaiken esim. jalokivet, kasvit ja metallit ja ymmärtää niiden perustyyppejä ja viestejä.

Samalla tavoin voimme tarkastella ihmistä. Mikä tahansa kosminen voima ilmenee selvimmin ihmisen kehossa ja persoonallisuudessa; määrittelee se hänen tyyppinsä. Saman värähtelyn tunnistaminen planeetassa, ihmisessä, väreissä, jalokivissä, metalleissa ja kasveissa selventää sitä, mitkä näistä eri elementeistä ovat sopusoinnussa ja kuuluvat yhteen. Tämä määrittää niiden käyttöä tasapainotuksessa, suojaamisessa sekä kauneudenhoidossa.

Värähtelyillä on vaikutus meihin riippumatta siitä, olemmeko tietoisia niistä vai emme. Olemme alttiina esim. värien vaikutuksille koko ajan; sisustus, ruoka, vaatteet jne.. Jonkun tietyn värin kaipuuseen voi liittyä siihen liittyvien ominaisuuksien tarve tai väriin liittyvän chakran toiminta.

Chakrajärjestelmä

KaikkiChChakrat liittyvät vanhaan itämaiseen käsitykseen kehon enenrgiajärjestämästä, joka koostuu fyysisestä kehosta, energiakehosta, chakroista eli energiakeskuksista sekä energiakanavista. Perimätietoon perustuvat kirjoitukset mainitsevat chakrojen määräksi 88.000, mutta kehossa uskotaan olevan seitsemän pääenergiakeskusta eli päächakraa, joita piirroksissa symboloi lootuskukka.

Chakrapiiroksissa jokaisella lootuskukalla kuvatulla chakralla on tietty määrä terälehtiä, jotka kertovat chakrasta lähtevien energiakanavien lukumäärän. Energiakanavien tehtävänä on johdattaa elämänenergiaa energiajärjestelmään.

Chakrojen tehtävänä on toimia energian vastaanottajina, muuntajina ja jakajina. Ne vastaanottavat energiaa joko suoraan itse tai energiakanavien kautta ihmisen energiakehosta, ympäristöstä, maailmankaikkeudesta ja alkulähteestä. Chakrat vaikuttavat meidän henkiseen ja fyysiseen tasapainoon. Niistä jokainen pitää yllä jonkin fyysisen elimen toimintaa. Epätasapaino chakratoiminnassa näkyy siis henkisellä että fyysisellä puolella.
Chakrojen toimintaan vaikuttavat kaikki negatiiviset värähtelyt esim. negatiiviset ajatukset, stressi, kiire, liikunnan puute.

Chakra-nimitys tulee sanskriitistä ja tarkoittaa pyörää; hyväkuntoiset chakrat pyörivät tasaisesti ja pitävät energiat liikkeessä ja näin ihmisen hyvässä kunnossa.

Chakroista neljä alimpaa huolehtivat ihmisen fyysisestä energiasta ja perustarpeista (eloonjääminen, lepo, ravinto, lisääntyminen). Kolme ylintä ovat enemmän henkisiin arvoihin liittyvää chakraa.
Chakrojen energia on alimmassa chakrassa karkeinta ja muuttuu hienojakoisemmaksi ylempää kohti. Chakrojen ja energian liikkumiselle on tärkeää, että kaikki chakrat toimivat ja ovat tasapainossa; siksi chakroja on turha ajatella minkäänlaisessa tärkeysjärjestyksessä.
Vanhan chakraopin mukaan elämmme 7 vuoden jaksoissa, jolloin jokaiselle vuodella on lahjana oma eri chakroihin liittyvä syventävä oppiläksy. Ihminen on täällä oppimassa ja oppiläksyjä riittää jokaiselle vuodelle – tehden näin elämästä elämisen arvoista.

 

7. chakra Kruunuchakra

"luo kirkkautta , puhtautta ja valoa, pitää yllä ja luovuttaa energiaa"

Henkisyys

Vuorik lisaCh-2Kruunuchakrassa yhdistyy kaikkien alempien chakrojen energiat. Täällä pääsemme yhteyteen alkulähteen kanssa. Täydellinen ymmärrys asioihin, joita olemme ensin älyllisesti ja sitten intuitiivisesti käsitelleet, syntyy täällä. Näin fyysisyys ja henkisyys yhtyy valoksi.
Päälaelta aukeaa yhteys maailmankaikkeuden korkeinpaan voimaan ja energioihin. Tätä kautta voimme myös tietoisesti ladata itseemme energiaa.

Pohdittavaksi: Pelkäätkö tai ahdistutko henkisistä asioista? Onko Sinulle tuputettu jotain uskontoa/uskoa? Liidätkö korkeuksissa niin, ettet saa hoidettua arkisia asioita?

Teema: Puhdas olemasaolo, valotietoisuus, yhteys universumiin.
Päälaki, aivot, käpyrauhanen.

Kruunucharkran väri on violetti.
VIOLETTI on sisäisen rauhan hiljentymisen ja meditaation väri. Sitä tarvitsee henkisen tien etsijä, sekä henkisen työn tekijä - illalla. Violetti kertoo kokemusten tuomasta elämänviisaudesta, irtipäästämisestä ja luopumisesta. Violetti on pyyteetöntä rakkautta, epäitsekkyyttä ja toisten palvelemista. Violetista on apua silloin, kun elämän taakat tuntuvat raskailta kantaa. Liikaa käytettynä väri vieroittaa normaalista maallisesta elämästä ja jokapäiväinen rutiini voi tuntua ylivoimaiselta ponnistelulta. Väriä tulee välttää erityisesti masentuneena.

Käyttö: Korkeinta ja puhtainta värähtely, mielenrauhaa.
Hartioiden ja pääalueen kipuihin.

Vuorikristalli, ametisti
Hiljaisuus
Vuorenhuippu

Alkemian mukaisesti*):
Saturnus
Kauris
Vesimies

Korte
Sypressi

Affirmaatio: "Kokemus ja ylivoimaisuus ovat elämäni ja minä koen maailmani vapaasti. Ihoni on tuntoa ja mystinen."

6. chakra Kolmas silmä/otsacharka:

" puhdistaa ja uudistaa mieltä, tuottaa sisäistä iloa ja ymmärrystä"

Intuitio, inspiraatio, henkiset lahjat

SafiiriChOtsan keskellä sijaitseva selvännäköisyyden ja ymmärtämisen pääkeskus. Kuudennen chakran kautta toteutuu olemassaolon tietoinen aistiminen. Sisäiset aistimme kehittyvät täällä.
Ajatukset ja mielikuvat edeltävät elämämme jokaista toteutumaa. Kolmannen silmän kautta olemme ajatuksen voimalla yhteydessä ilmestystapahtumaan. Luomme siis itse ajatuksen voimalla – tietoisesti tai tiedostamatta - meille tapahtuvat asiat. Menestys on meistä itsestämme kiinni.

Pohdittavaksi: Mietitkö elämän tarkoitusta? Tuntuuko, että elämässäsi toteutuvat suuret pelkosi vai toteutuuko toiveesi? Tiedostatko, että omilla ajatuksillasi - peloilla tai uskolla omiin toiveisiisi vedät niitä puoleesi= saat ne tapahtumaan? Haluaisitko nähdä enemmänkin kuin vain fyysisillä silmillä?

Teema:Selvännäkö, intuitio, ymmärrys, viisaus.
Aivolisäke, aivot, kasvot, silmät, otsa, takaraivo.

Otsachakran väri on indigon sininen
INDIGON SININEN on luovuuden, intuition ja inspiraation väri. Sinisävyisessä huoneessa on helppoa olla luovasti ahkera. Tiede, taide ja keksinnöt syntyvät useimmiten yön sinisinä hetkinä. Indigon sininen on kuin syvä hiljaisuus ilman uneliaisuutta.

Käyttö: Ajattelu ja vaistot. Suojaus.
Jännitystiloihin. Stressiin. Ihottumiin, ihon paiseisiin ja haavaumiin. Kasvojen ihon muutoksiin.

Safiiri, Lapis lazuli
Klassinen musiikki
Öinen taivas

Alkemian mukaisesti*
Jupiter
Jousimies
Kalat

Salvia
Neroli

Affirmaatio: "Ymmärtäminen ja ystävällisyys ovat elämäni ja menestys seuraa minua maailmassani. Ihoni on ilmeikäs ja kaunis."

5. chakra Kurkkuchakra

"puhdistaa tunteita, aikaansa selkeyttä, muuntaa ideoita ja unelmia"

Totuusaisti, luominen, oman totuuden puhuminen rehellisesti

SmaragdChKurkkuchakra toimii siltana ajatustemme, tunteidemme, mielijohteidemme ja reaktioidemme välillä ja lopulta ilmentää ulos kaikkea sitä, mitä elää sisällämme. Kurkku on itseilmaisumme keskus, joka avaa meidät maailmalle. Täältä kumpuaa ulos shakraalichakrassa syntyvä luovuus. Täällä on inspiraatio sekä pääsy olemassaolon hienoimmille tasoille.

Pohdittavaksi: Saatko puhuttua omaa totuuttasi? Onko Sinulla joskus pala kurkussa? Annatko luvan omalle luovuudellesi? Pelkäätkö esiintyä? Uskallatko tuoda esiin oman totuutesi rehellisesti, vai muutatko totuutta sen mukaan, mitä luulet toisten haluavan milloinkin kuulla?

Teema: Kommunikointi, kulttuuri, itseilmaisu, valinnat, innostus, puhuminen, kuuntelu.
Kilpirauhanen, keuhkot, kurkku, suu, korvat, käsivarret.

Kurkkuchakran väri on turkoosi/sininen
TURKOOSI,helpottaa kommunikaatiota - tekee monisanaiseksi. . Turkoosi auttaa pysymään omassa totuudessaan. Turkoosi rohkaisee esiintymään, avaamaan ääntä: laulamaan, lausumaan ja pitämään puheita.

Käyttö: Selkeyttävä, hyväksyvä, myötäelävä. Rauhoittava, lempeä, hidastava.
Rentouttaa hermoja. Poistaa kipua ja stressiä. Ihmiselle, joka elää "kaaoksessa". Kurkku ja suu/hammaskipuihin. Antiseptinen vaikutus.

Smaragdi, kalsedoni
Sininen taivas
Kevyt aallokko
Newage-musiikki, ylä-äänet

Alkemian mukaisesti*):
Merkurius
Kaksonen
Neitsyt

Mirhami
Laventeli

Affirmaatio: "Elämäni on tiedonhalua ja kommunikointia ja minä tarkkailen. Maailmani pannaan järjestykseen. Ihoni on tuoksua ja huolenpitoa."

4.chakra Sydänchakra

"avaa, tukee kauneutta ja luovuutta"

Tasapaino

RuusukvChSydäncharka yhdistää alimmat fyysisiin perustarpeisiin liittyvät keskukset ja ylimmät korkeamman henkisyyden keskukset. Sydänchakran tehtävä on yhdistää rakkaudella ja se toimii sielun porttina. Tämän chakran voima säteilee myös ulospäin erittäin voimakkaasti.

Pohdittavaksi: Rakastatko – itseäsi? Sen jälkeen voi pyyteettömästi rakastaa myös muita. Voitko antaa anteeksi – oikeasti anteeksi? Itsellesi taas ensin – sitten muillekin. Onko elämässä antaminen ja saaminen tasapainossa? Tunnetko voiman, joka virtaa käsistäsi?

Teema: Antaminen ja vastaanottaminen, rakkaus, anteeksianto, myötätunto, parantaminen sosiaaliset suhteet.
Kateenkorva, sydän, veri, kädet, rintaranka, iho.

Sydänchakran väri on vihreä.
VIHREÄ rentouttaa ja rauhoittaa koko kehoa. Vihreä väri tasapainottaa. Vihreä avaa sydäntä antamaan ja pyytämään anteeksi ja sopimaan vanhat kaunat. Kaikki vihreän sävyt löytyvät luonnosta niityiltä ja metsistä.

Käyttö: Harmonia, tasapaino. Elvyttävä. Parantava. Virkistävä.
Poistaa päänsärkyä. Vähentää unettomuutta ja levottomuutta. Tasapainottaa ihon myrskyjä.
Astmaatikoille.

Ruusukvartsi, turmaliini
Klassinen musiikki
Koskematon villi luonto
Kukat

Alkemian mukaan*):
Venus
Vaaka
Härkä

Ruusu
Siankärsämö

Affirmaatio: "Elämässäni on voimakas kaipuu rakkauteen ja aistillisuuteen. ja minä luon harmoniaa ympärilleni. Ihoni on eroottinen ja viettelevä."

3. chakra Solar plexus:

"poistaa alakuloisuutta, vahvistaa sydäntaä ja sielua, antaa rohkeutta ja tahdonvoimaa"

Suhde itseen

RubinChSolar plexus on voimakeskuksemme, joka liittyy jaksamiseemme. Sen avulla otamme energiaa auringosta ja ylläpidämme fyysistä kehoamme. Ihmisen persoonallisuus asuu täällä. Ilo ja nauru kumpuaa solar plexuksesta. Täällä käsitellään kahden alimman chakran viettejä, toiveita, kokemuksia ja tunteita ja muodostetaan itsetunto ja käsitys itsestä.

Pohdittavaksi: Näetkö oman arvosi? Kokemukset ovat voimavarasi, joista opit ja kasvat täyteen kukkaasi; näetkö asiat niin vai jäätkö "kiinni" menneisiin tapahtumiin? Osaatko nauraa – lempeästi myös itsellesi?

Teema: Persoona, ego, itsetunto, itsekunnioitus, äly, oma tahto, selkeys.
Ruuansulatusjärjestelmä, hermosto, haima.

Solar Plexuksen väri on keltainen
KELTAINEN on itsekunnioituksen ja itsetunnon väri. Se vahvistaa muistia ja mielenlogiikkaa. Keltainen antaa itseluottamusta, levollisuuden tunnetta ja lisää stressin sietokykyä. Tuo iloa. Auttaa opinnoissa.

Käyttö: Ilo, keveys, elämänmyönteisyys, aurinkoisuus. Mielenselkeys.
Poistaa alakuloisuutta. Lisää stressinsietokykyä. Hoitaa maksaa, sappea, edistää ruoan (kokemusten) sulatusta ja sopii diabeetikolle.

Rubiini, sitriini
Tuliset rytmit
Auringon valo
Auringon kukat

Alkemian mukaan*):
Aurinko
Leijona

Kuisma
Sahrami
Suitsuke

Affirmaatio: "Minä olen elämäni ja iloni ja pidän maailmaani näyttämönä. Ihoni on aurinkoinen ja elinvoimainen."

2. chakra Sakraalichakra:

"kirkastaa, rentouttaa mieltä ja virkistää kosteustasapainoa"

Tunteet, alitajunta

HelmiChSakraalichakra on alkuperäisten suodattamattomien tunteiden ja seksuaalisen energian keskus. Täältä löytyy naiselliseus niin naisessa kuin naisominaisuudet miehessä.
Meissä kaikissahan löytyy sekä feminiiniset että maskuliiniset piirteet.
Shakraalikeskuksesta löytyy elämän ihmeen ihasteleminen sekä arkisten ihastelun, hämmästyksen kohteiden löytyminen. Sakraalicharkra on elämänhalun keskus.

Pohdittavaksi: Hyväksytkö itsesi sukupuolisena henkilönä? Hyväksytkö omat tunteesi? Huomaatko ympärilläsi/elämässäsi olevat ihmeet?

Teema: Parisuhteet, kohtaamiset, aistillisuus, ilo, luomisvoima.
Kehon nestevirtaukset, sukuelimet ja sukusolurauhaset, kynnet, iho.

Sakraalichakran väri on oranssi
ORANSSI on räjähtävää voimaa. Se uhkuu rohkeutta, riskejä ja uskallusta. Oranssissa räiskyy ilo, uudet ideat ja vanhojen totuttujen tapojen rikkominen. Se avaa negatiivisia ajatusmuotoja, jotka rajoittavat tunne-elämää. Oranssi vahvistaa heikkoa itsetuntoa ja antaa elämänhalua. Se on myös erityisen tehokas masennuksen poistaja. Oranssi stimuloi aineenvaihduntaa ja hormonitoimintaa.

Käyttö: Elämänilo, pirteys, aistien stimulointi. Luottamus. Rohkeus. Antaa uusia ideoita.
Vatsakipuihin, syömishäiriöihin, munasarjojen ongelmiin (hormonaalisiin)

Helmi, kuukivi
Soljuva musiikki
Kuun valo
Kirkas vesi

Alkemian mukaan*):
Kuu
Rapu

Pioni
Osmanthus

Affirmaatio: "Elämäni on tunnetta ja minä koen. maailmassani on hellyyttä. Ihoni on lempeä ja pehmeä."

1. chakra Juurichakra

"rakentaa energiavarastoja, ohjaa minuutta ja häivyttää harhakuvia"

Fyysisyys

Gran SisinpallCh-2Juurichakramme edustaa kehon fyysistä voimaa, rohkeutta, asioiden alkuun saattamista. Juurichakra muodostaa tärkeän perustan ja vitaalisen voiman lähteen korkeimmille chakroillemme. Yhteys kundaliinienergiaan on juurichakrassa; täältä se herätessään lähtee liikkeelle kohta kruunuchakraa. Kundaliinienergiaa kuvataan usein juurichakrassa makaavana käärmeenä.. Juurichakran kautta tulevan maan energian kollegtiivinen tietous ja viisaus tasapainossa toimivan kruunuchakran kanssa tuovat ihmiselle tasapainon.

Pohdittavaksi: Onko sinulla voimaa: Saatko hoidettua arkiset asiasi? Saatko aloitettua aikomasi? Hyväksytkö fyysisen kehosi? Luotatko siihen, että elämä kantaa?

Teema:Alkuperäinen elinenergia. Voima, pelko/rohkeus, yhteys omaan kehoon ja äitimaahan, juuret.
Lisämunuainen (adrenaliini), luusto, veri, jalat.

Juurichakran väri on punainen.
PUNAINEN on aktiivi-energiaa; tapahtuu nyt ja heti. Punaisessa on aloituksen ja onnistumisen tahto. Se rohkaisee, lämmittää, piristää, ärsyttää ja järkyttää. Punainen uhkuu vahvoja tunteita: uhma, viha, rakkautta, mustasukkaisuus ja agressiot.

Käyttö: Intohimo. Maadoittuminen.
Elin voimaa lisäävä ja vahvistava.Verenkiertoa edistävä, stimuloiva. Lämmittävä.
Jalkojen kipuihin, nivelkipuihin

Granaatti
Rytmikäs musiikki
Aamu ja iltarusko

Alkemian mukaan*):
Mars
Oinas
Skorppioni

Sitronella
Tinjami
Voikukka

Affirmaatio: "Tahto ja päättäväisyys ovat elämäni ja sen voimalla minä valloitan maailman. Ihoni on villi ja romanttinen."

*) Astrologia, ayuerveda esittelee toisistaan poikkeavia erilaisia planeettajakoja ja malleja, katsontatavasta katsoen. Tässä mainittuna Alkemian vuosituhansia käyttämä jaottelupohja.