Menu

Historia

Historia

Vantaan yrittäjien julkaisema artikkeli 2016

Katin kauneuskulma 30 vuotta
Sinun ja hyvinvointisi puolesta!

Aloitus

vastavalmistunutVuonna 1990 valmistui nuori, innokas kosmetologi SKY-opistolta. Lukion jälkeen hänellä oli ollut mielessä psykologian opinnot tai kosmetologikoulu. Opistolta löytyi kuin löytyikin se unelma-ammatti, jossa sai olla ihmisten seurassa ja palvella heitä.

Vuosia Kati palvelia asiakkaitaan M-Fysion takahuoneeseen tehdyssä hoitolassa.Lopulta asiakkaita alkoi olla sen verran paljon, että täytyi tehdä ratkaisu; joko sanoa asiakkaille "ei, aikoja ei löydy" tai saada apua asiakkaiden palvelemiseen.
Ensimmäinen työntekijä aloitti liikkeessä, mutta koska tilana oli vain yksi huone, ei hoitoja voinut tehdä samaan aikaan ja muutos oli välttämätön.

Muutto ja herääminen kokonaisvaltaisempaan ajatteluun

Vuonna 1997 juhlittiin uuden kolmihuoneisen liikkeen avajaisia. Ensimmäinen kokopäiväinen työntekijä aloitti hoitolassa Katin rinnalla - ja Annehan vastaa edelleen laatuhoidoista Katin kauneuskulmassa.

 

 

"Pian alkoi tuntua, että pelkkä ihon hoito ei riitä, täytyy olla keino ymmärtää ihoa syvemmin. Koska Anne oli apunani, minulle jäi aikaa myös opiskelella ja aloin lukea ihmisen fysiologiaa. Tokihan anatomiaa ja fysiologiaa oli opiskeltu kosmetologikoulussakin, mutta vasta tässä vaiheessa pystyin ymmärtämään ja soveltamaan tietoa käytäntöön. Iho, ihmisen suurimpana erityselimenä, pystyi kertomaan paljon kehon tilasta... ja tästä alkoi aivan uusi ammatti. Aivan uusi ulottovuus!
Luin Jyväskylän yliopistolla ihoa ja fysiologiaa... ahmin ymmärrystä ja oivalluksia syntyi hoitotyössä päivittäin.
Hetken olin tyytyväinen tähän iho ja kehon yhteyden ymmärtämisen tuomaan tapaan työskennellä, kunnes alkoi tuntua, että yhtälöstä puuttuu vielä jotain.  Monien omien elämänkoulujen kautta aloin nähdä mielen vaikutuksen kaikkeen. Työelämässä huomasin, että mieli vaikutti myös ihoon.
Mielen tasapainolla ja ajatuksen suuntaamisella on aivan mahtava merkitys. Olin vihdoin löytänyt hoidettavan kokonaisuuden: iho, keho, mieli!", muistelee Kati "heräämisiään".

Asenne ratkaisee

hoitotilannettanytjaennenn"Positiivista innostusta ja kannustusta tarvitaan niin ihonhoidossa kuin missä tahansa elämänalueella, jotta tuloksia alkaa tulla kuin itsestään...
Liian usein jäämme pohtimaan jotain vanhaa iho-ongelmaa- vaikka tilanne olisi jo ohi. Tai keskitymme vain niihin "ongelmakohtiin", emmekä enää osaakaan iloita positiivisista asioista, koska emme enää näe niitä ongelmana pitämämme asian takaa..
Meidän ammattilaisten tehtävä on taas avata asiakkaittemme silmät näkemään se kauneus, joka meissä jokaisessa on."

Laajentuminen isoihin tiloihin ja kaiken osaamisen kerääminen yhteen

Vuonna 2008 Katin kauneuskulma muutti taas takaisin Korsontie 2een eli samaan rakennukseen, jossa oli aloittanut taipaleensa liki 20 vuotta aikaisemmin: ympyrä sulkeutui. Nykyään hoitola koostuu 7 hoitohuonetta käsittävästä ihoterapiakeskuksesta ja spapuolesta (infrapunasauna, rentoutuskellunta, suolahuone, lifedetox-hoitopaikka ja 7 spahoitohuonetta) sekä koulutus- ja saunatiloista. Käytössä on 660 m2 asiakkaiden hemmottelemiseen ja hoitamiseen.
Ihoterapian, kosmetologisten hoitojen ja SPAhoitojne lisäksi Katin kauneuskulmassa voi nauttia hieronnoista, vyöhyketerapiasta ja käydä erilaisilla kursseilla tai meditaatiossa. Lisäksi tilaa on ottaa vastaa isompikin TYKY tai TYHY ryhmä hoitoihin tai SPAelämyksiä kokemaan.

Yritys on kasvanut ja sen tehtävä ja idea ovat matkan varrella kiteytyneet siihen, mitä se tänäpäivänä tarjoilee asiakkailleen. Kokonaisvaltaista palvelua ihoterapiasta, highteck hoidoista kuten laserista, valoimpulssihoidoista ja kavitaatiosta hemmotteluhoitoihin, koulutuksista meditaatioon. Osaajia talo toimii pitkälti toistakymmentä ja ihania toiminnan mahdollistavia asikkaita mukavasti. Yrityksen asiakapiiri lähti laajenemaan,  kun taloon aikanaan hankittiin Suomessa ensimmäisten joukossa ihonhoidossa tuloksia tuonut valoimpulssilaite. Erityisosaamisen takia asiakkaita tuli pidemmältäkin. Tieto hoitotavoista levisi hyvin, kun samoihin aikoihin yritykselle tehtiin kattavat nettisivut, jotka siihen aikaan olivat todella harvinaisia alalla. "Niin se maailma muuttuu ja kehitys kehittyy. Muutosta tapahtuu kokoajan. Muutos voi usein tuntua uhalta, mutta se taitaa kyllä aina olla mahdollisuus, kun siihen muutoksen pyörään uskaltaa vaan hypätä!", mietiskelee Kati vanhoja aikoja.

sok"Sinä olet kaunis- ideologiamme vetää yhteen sen, että jokainen saa tulla hoitolaan kokemaan hyviä hemmotteluhetkiä tai todella tuloksellisia laserstimulaatioita.
Voimme auttaa Sinua muokkaamaan omaa kehoasi toivomaasi suuntaan, kunhan olet ensin niin itse päättänyt. Tärkeää on kuitenkin, että opit huomaamaan, että onnellisuus on tässä ja nyt. Onnellisuus löytyy hetkestä ja oman itsensä rakastamista juuri sellaisenaan kuin on- vikoineen kaikkineen. Tämän jälkeen voit lähteä tekemään muutoksia, jolloin se ei ole enää itsetarkoitus.
Vasta kun hyväksyy itsensä ja rakastaa itseään, voi antaa rakkautta myös muille ehdoitta.
Näen voimakkaasti sen hyvän, minkä saamme leviämään asiakkaisiimme ja heidän kautta laajemmallekin. Levättyään hetken ja virkistäydyttyään, he jaksavat taas paremmin ja jakavat hyvääoloaan eteenpäin perheelleen ja läheisilleen", kertoo viiden lapsen yrittäjä-äiti.

Lämpimästi tervetuloa löytämään tasapainoa iholle, keholle ja mielelle!
Olemme Sinua varten.