Menu

Kuorinta ja timanttihionta

Kuorinta ja timanttihionta

Kuorinnoilla ja timanttihionnalla kirkastusta ihollesi. Tällä sivulla saat syvällisempää tietoa ihon kuorinnasta; mitä kuorinta todella iholle merkitsee, mitä vaikutuksia sillä on, mitä on ammattilaisen tekemä kuorinta ja miten ihoa hoidetaan kuorinnan jälkeen.

iStock 000003105843SmallKuorinnan tarkoitus

Ihon pinnalle kertyy ihon uusiutumisesta johtuen jatkuvasti kuollutta ihosolukkoa, joka tekee ihon pinnasta epätasaisemman, himmentää sen väriä ja vaikeuttaa hoitoaineiden imeytymistä. Arkielämässä tämä näkyy usein siten, että iho näyttää samealta tai kirjavalta, meikki ei levity tasaisesti ja ihon pinnalla on näkyvää hilseilyä. Ylimääräinen solukerros on onneksi kuitenkin poistettavissa kuorinnalla.

Miksi iho tarvitsee kuorintaa?

Kun uudet solut syntyvät ihon tyvisolukerroksessa, ne aloittavat matkan kohti ihon pintaa ja työntävät yllä olevia solukerroksia ylemmäksi. Lopulta nekin saapuvat ihon pinnalle asti ja hilseilevät pois. Tämä ihosolun matka syntymästä hilseilyyn on tärkeä kuorinnan kannalta. 20-vuotiaalla tämä kiertokulku kestää noin 20 päivää, jolloin iho uusiutuu nopeasti ja ihon pinnan solut ovat tuoreita. Iän myötä prosessi hidastuu, 40 ikävuoden paikkeilla kiertokulkuun menee puolet pidempi aika.
Kuorinnan hydroksihappojen, hedelmäentsyymien ja vitamiinijohdannaisten yhdisteiden avulla saadaan poistettua kuollutta ihosolukkoa ja tekemään tilaa uusille soluille. Ajan myötä kuorinnan säännöllinen käyttö myös stimuloi solujen uudistumista ja ehkäisee näin solutuotannon hidastumista ja ihon tukkeutumista.

Liikaa kuorintaa?

Kun tavoittelet kuultavaa ihoa, saatat kuoria ihoa liikaa. Osa kuolleesta solukosta on osa ihon luonnollista suojaa. Liikakuorinta voi aiheuttaa tämän suojatoiminnan häiriintymisen: ihon pH-arvo ja bakteerikanta muuttuvat ja ihon luonnollinen suojakalvo (hydrolipidikalvo) ja sideaineiden (lipidit) suojaava vaikutus heikkenevät. Tämä voi aiheuttaa kuivuutta ja ihon herkistymistä. Tarkkaile näitä merkkejä ihossasi: huomattava kuivuus, läikkämäiset hilseilevät kohdat, ihon kireys, punaisuus tai couperosa, laajentuneet hiusverisuonet, kutina, ärtyneisyys ja epäpuhtaudet.

Sopiva kuorinta kotona?

Jokaisella ihon kuorinnan tarve vaihtelee monien sisäisten ja ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta. Toisinaan tarvitaan kevyttä mikrokuorintaa päivittäin ja toisinaan 1-2 kuorintakertaa viikossa riittää. Kysy ihoterapeutiltasi ohjeita ihosi tämän hetken kuorintaan.

Ammattilaisen tekemä kuorinta

iStock 000016451234LargeIhoterapeutti tutkii ihon yksityiskohtaisesti ihoanalyysissä ja valitsee ihollesi sen hetkisen tilanteen mukaan joko mekaanisen tai kemiallisen kuorinnan tai timanttihionnan tai esim. jalokivinaamion, joka myös samalla ravitsee ihoa. Mekaanisessa kuorinnassa ihon pintaa hiotaan ja kemiallisessa eri yhdisteet poistavat kuolleiden solujen väliset kiinnikkeet - ylimääräinen solukko kuoriutuu. Ihoterapeutin ammattitaidolla ja nykyajan tuoteteknologialla tehty ammattikuorinta on vahvempi ja uudistaa ihoa voimakkaammin kuin kotihoitokuorinnat. Siten voidaan vaikuttaa hoidossa tehokkaammin syvempiin ihokerroksiin - jossa uudet ihosolut syntyvät - ja näin vahvistaa ihon uudistumista. Kuorinnassa parhaat tulokset saadaan aina sarjahoidolla, jossa koko ihon pintasolukko uudistuu nopeasti.

Tärkeää ammattilaisen tekemän kuorinnan jälkeen

Ihon pinnalta poistetaan osa sen suojakerroksesta, jolloin ensisijaisen tärkeää on huolehtia ihon lisäsuojauksesta. Tämä koskee kaikkia kuorintoja, oli sitten kysymys mekaanisesta tai kemiallisesta kuorinnasta.

  • Kiinnitä erityisesti huomiota ihosi suojaukseen aina kuorintojen jälkeen, koska iho on tilapäisesti suojaamaton UV-säteitä vastaan. Hoitopäivänä ei aurinkoa kannata ottaa lainkaan.
  • Vältä muita ihokäsittelyjä ja saunomista samana päivänä.
  • Kuorinnan jälkeen ihon vastaanottokyky hoitoaineille on parempi. Tämä kannattaa hyödyntää ja antaa iholle tehotiivisteitä sekä lisätä naamion käyttökertoja.

Hoitolakuorinnan tulos

Ihon vastaanottokyky on voimakkaampi, koska pinnalta on poistettu ylimääräinen solukko ja ihon aineenvaihdunta on tehostunut. Tämän ansiosta kuorinta stimuloi ihon uudistumista. Puhtaampi, tasaisempi ja sileämpi iho näkyy ja tuntuu konkreettisesti jo yhden kuorintakäsittelyn jälkeen.

Kuorintahoidot

 Fire & Ice- kuorintahoito


Varaa aikasi puhelinpalvelustamme tai kysy lisää
Varaa aikasi 24/7 nettiajanvarauksestamme.
Tilaa lahjakortti kasvohoitoon verkkokaupastamme.

Asiakaspalaute
"Lyhyt jalkapohjien hieronta / akupainanta hoidon aluksi oli rentouttava. Painanta oli sopivan voimakasta. Sen jälkeen oli helppoa rentoutua nauttimaan itse hoidosta, joka oli kivuton ja rauhoittava. Hoidon jälkeen iho tuntui raikkaalta ja näytti kuulaalta. " nimim. rentoutunut timanttihionnasta

"hyvä,hemmotteleva ja ihoani kirkastava" Riitta

"Mielestäni tunnelma oli rauhallinen ja rentouttava, ja iho tuntui puhtaalta ja joustavalta hoidon jälkeen." Katri timanttihionnasta