Menu

« »

Savi- ja turvesaunahoidot ryhmille

Savi- ja turvesaunahoidot ryhmille

Saunominen alkaa kehon kuivaharjauksella jolloin iholta poistuu kuollut ihosolukko. Näin iho pystyy parhaiten ottamaan vastaan hoidossa olevien ainesosien imeytymisen = osmoosi. Tämän jälkeen peseydytään turve tai terva tai yrttituotteilla. Alku löylyjen jälkeen ihoon levitetään valittu tuote (turve ,savi, terva, yritti, suola-hunaja jne…) levittämällä iholle itse tai ystävän/hoitajan auttamana. Hiuksiin kannattaa myös laittaa turvetta/savea jolloin se tehokkaasti hoitaa päänahkaa. Valitun aineen/hoidon annetaan olla iholla n. 35 min. Leppoisten löylyjen aikana nautiskellen hoidon vaikutuksesta olo, lihakset ja mieli rentoutuu, aineenvaihdunta kiihtyy.

Saunasta saa halutessaan poistua välillä. Ihoa tulee hieroa saunomisen aikana, jotta valittu hoito ei kuivu iholle. Lopuksi huuhdellaan aine pois pelkällä vedellä, pesuaineita ei käytetä. Saunahoito aktivoi aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita jonka vuoksi nesteen nauttiminen on tärkeää ennen hoitoa, hoidon aikana sekä hoidon jälkeen.

Nauttimalla nesteitä riittävästi, vältytään aineenvaihdunnan kiihtymisestä ja kuona-aineiden poistumisesta johtuvalta päänsäryltä ja mahdolliselta huonovointisuudelta.

Alkoholia ei suositella ennen hoitoa, hoidon aikana, eikä hoidon jälkeen.

Saunahoitoja ryhmille (2-8 hlöä)

HINNAT:

Turve-, tai savisaunahoito 70€/hlö (minimi 2hlöä)
Muut saunahoidot (terva/ruusu/Kleopatra) 60€/hlö (minimi 2hlöä)

Katso täältä myös savi- ja turvehaudehoidoista.

Turve

Turpeeseen lisätään asiakkaan valitsemana tai hoitajan suosittelemana: eteerisiä öljyjä, suolaa yrttejä tai hunajaa.

Turve on tuhansien vuosien aikana syntynyt 100 % luonnontuote. Turve sisältää humus- ja humidihappoja, mineraaleja, esimerkiksi: magnesiumia, kuparia ja sinkkiä. Hoidon jälkeen iho on pehmeä, puhdas ja olo rentoutunut.

Hoidon vaikutukset perustuvat lämmön ja turpeen antiseptisten ja bioaktiivisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen elimistössä. Kehoa puhdistava vaikutus sopii reumaattisten-, stressiperäisten vaivojen, lihassärkyjen, nivelvaivojen, turvotuksen, ja erilaisten iho-ongelmien (atopia, psoriasis) hoitoon.

Turvehoito aiheuttaa elimistön lämpötilan nousua, sydän-, ja verisuonitautia sairastaville sekä odottaville äideille soveltuvat parhaiten osa turvekäärehoito saunahoidon sijaan. Hoitaja arvio yksiköllisesti hoidon indikaatiot ja kontraindikaatiot.

Savi

Savea on käytetty jo antiikin Kreikassa. Saven pH:sta johtuen se rauhoittaa hiuspohjaa ja säätelee talineritystä, jolloin hiukset pysyvät hyväkuntoisina ja puhtaina, vaikka pesuväli olisikin normaalia harvempi.

Savi on myös erittäin mineraaali- ja kivennäisainerikas, lisäksi sillä on hiusten kasvua stimuloiva vaikutus. Savi sopii erityisesti rasvoittuville hiuksille ja tukkoiselle, ärtyneelle ja hilseilevälle päänahalle/keholle. Savi on antiseptinen joka rauhoittaa ja lääkitsee ärtynyttä ja rasvaista ja mahdollisesti haavaista hiuspohjaa ja vartalon ihoa. Savi poistaa tehokkaasti hiuksista ja hiuspohjasta muotoilutuotejäämiä sekä muita epäpuhtauksia. Savi sopii erinomaisesti myös psoriasta sairastavalle. Savihoito sopii erittäin hyvin koko vartalolle.

Savihoidon aikana savi imee kehostasi sinne kertyneitä kuona-aineita ja raskasmetalleja. Savea on perinteisesti käytetty etenkin tulehduksen poistamiseen tai vähentämiseen.

Savi on kemiallisesti negatiivisesti varautunutta. Kehon kuona-aineet ja esimerkiksi raskasmetallit ovat positiivisesti varautuneita, jonka ansiosta negatiivisesti varautunut savi vetää niitä puoleensa. Se sulkee vetämänsä aineet myös lehtevän rakenteensa sisään kuivuessaan. Savihoito edistää aineenvaihduntaa.

Savihoitoa voidaan tehdä saunassa tai vartalokäärehoitoina. Reuman ja kihdin hoidoissa käärehoito helpottaa oireita. Savi sekä vetää haitallisia ainesosia puoleensa että edistää aineenvaihduntaa. Sen tiedetään nopeuttavan haavojen parantumista ja estävän haitallisten bakteerien ja mikrobien lisääntymistä.

Savi on antiseptistä ja desinfioivaa, joten se sopii syväpuhdistamaan esimerkiksi finneihin taipuvaista ihoa. Lisäksi savi supistaa ihohuokosia. Niin kasvoilla kuin vartalolla se jättää ihon kiinteän ja pehmeän tuntuiseksi.

Savea käytetään myös selluliitin hoitoon. Savi vähentää turvotusta välittömästi, mutta se edistää aineenvaihduntaa myös pidemmällä aikajänteellä. Savi aktivoi kehon nesteiden virtausta auttamalla sen alkuvauhtiin. Aineenvaihdunnan vilkastuminen puolestaan auttaa kudoksia uudistumaan.

Lisäksi savi vähentää kipua. Tämä johtunee sen tulehdusta ja nestettä poistavasta vaikutuksesta.

Hoitaja arvio yksiköllisesti hoidon indikaatiot ja kontraindikaatiot.